Diabéteszes neuropathia vizsgálata a legkorszerűbb eszközökkel az Újszeged Egészségközpontban!

Diabéteszes neuropathia vizsgálata a legkorszerűbb eszközökkel az Újszeged Egészségközpontban!

Kardiális Autonom Neuropáthia és a test felszíni szenzoros idegrostok állapotának vizsgálata az ország egyik legmodernebb eszközparkjával!

Kardiális Autonom Neuropátiás mérő és kiértékelő rendszer meghatározza az anyagcsere megbetegedések által létrejövő koros szív és érrendszeri elváltozásokat. A rendszer intelligens technológiai alapokon méri (bármely EKG elektróda elrendezésben), értékeli, tárolja, kinyomtatja lelet formátumba az Ewing 5 kardiovaszkuláris reflexteszt eredményeit.

 

Az alábbi összes vizsgálat elvégezhető:

REFLEXTESZTEK ISMERTETÉSE:

A vizsgálat konfigurálásához a rendszer előre definiáltan felkínál egy a standard értékeket tartalmazó táblázatot. A táblázatban felkínált lépések és az ahhoz tartozó idők, valamint a vizsgálatok átkonfigurálhatók a vizsgálat-vezető igényeinek megfelelően.

 

PARASZIMPATIKUS FUNKCIÓK VIZSGÁLATA:

Mélylégzés teszt: Légzéssel összefüggő szívfrekvencia változás meghatározása. A belégzés alatti legrövidebb, és a kilégzés alatti leghosszabb RR távolságnak megfelelő maximális, ill. minimális pillanatnyi frekvencia-különbséget meghatározva.

Valsalva manőver: A 15 másodpercig tartó 40 Hgmm-es erőltetett fújásra adott szívfrekvencia válasz. Ami által meghatározandó a kilégzés utáni leghosszabb és a kilégzés alatti legrövidebb RR távolság hányadosát.

Felállásra bekövetkező szívfrekvencia-változás (30/15 hányados): 3 perces nyugodt fekvés után 5 másodperces felállás és 1 perces állás kezdetekor mért EKG 30 ciklusának és 15 ciklusának RR távolságának a hányadosát határozzuk meg.

 

SZIMPATIKUS FUNKCIÓ VIZSGÁLATA:

Felállásra bekövetkező vérnyomáscsökkenés: 10 perc nyugodt fekvés után fekvő testhelyzetben, majd felállás után 1, 5 és 10 perccel vérnyomásmérés. 10 Hgmm vagy annál kisebb szisztolés vérnyomásesés intakt innervációt jelez. 11-29 Hgmm közötti vérnyomás-csökkenést határértéknek, 30 Hgmm vagy annál nagyobb vérnyomáskülönbséget kóros eredménynek számít.

Handgrip teszt: A kézizom maximális erejének 30%-val 3 percig szorítunk. A vizsgálat előtt, valamint a vizsgálat alatt percenként vérnyomásmérés történik. A diasztolés vérnyomás 16 Hgmm-t meghaladó emelkedése normális érték, a 11-15 Hgmm emelkedés határérték, míg 10 Hgmm vagy annál kevesebb diasztolés vérnyomás-növekedés kóros.

 

 

TESTFELSZÍNI SZENZOROSIDEGPÁLYÁK NEUROPÁTIÁJÁT MÉRŐ RENDSZER:

A mérő és kiértékelő rendszer a test felszíni szenzoros idegrostok állapotát vizsgálja non invaziv módon. E vizsgálat kvantitatívan behatárolja a rostok neuropátiás kóros elváltozásainak mértékét.

Az alkalmazott 2 fix frekvencia tartományban (5Hz, 2000Hz) kibocsájtott áram impulzusok szelektáltan meghatározzák az egyes rostok állapotát. A mérés alatti állapot követést segíti a folyamatosan megjelenített egészséges értékekhez történő viszonyítás.

Az online automatikusan kiértékelt adatok lelet formátumba kinyomtathatók. A rendszer önálló Adatbázis kezelő szoftverrel rendelkezik, a primer hullámok és a kiértékelt adatok kezeléséhez.

 

Szolgáltatásaink mind elérhetőek egy helyen, CSAK az Újszeged Egészségközpontban!

Időpontfoglalás ezekre a vizsgálatokra kizárólag telefonon a 30/4401161-es telefonszámunkon!

© IntroWeb | 2020 - Weboldal készítés, SEO